Sorggruppe

Sorggruppen  er til de børn der enten har mistet et nært familiemedlem, eller som har en nær, der er meget syg.

I Sorggruppen får vi snakket og bearbejdet de følelser, der er i forbindelse med at miste, eller angst for at miste. Det kan være svært for børn at sætte ord på følelser, og nogen gange bærer de rundt på en kæmpe sorg/angst, der fylder i dem. Vi ved af erfaring, at det oftest er lettest at snakke med nogen, der ikke står en nær, da man er bange for at gøre ens kære kede af det.
I Sorggruppen vil alle få lov at fortælle, hvis de har lyst, der er nemlig ingen tvang. Barnet skal selv have modet og lysten til at fortælle. Hvis de ikke helt har modet, kan de også bare lytte til de andres fortælling. Det giver også rigtig meget at høre fra andre, der står i samme situation. Vi voksne kommer ofte nemmere igennem sorg, hvorimod børn kan bære på det i ensomhed, og få svært ved at få det bearbejdet.

Vi mødes ca. 1 time hver 14 dag i skoletiden.

Synes du Sorggruppen er noget for dit barn, så kontakt klasselæreren eller barnets primære pædagog for yderligere.